AKTUELNO

Kako je saopštio Gradski odbor Beograd SNS-a, Marija Obradović istakla je da se SNS oduvek snaŽno borila protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama.

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke SNS Marija Obradović postila je danas s odbornicama SNS u Skupštini grada Beograda je Sigurnu kuću, gde je s korisnicama razgovarala o njihovim potrebama, ali i institucionalnoj podršci koja im se pruža primenom Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Ona je rekla da je donoŠenjem zakona o sprečavanju nasilja u porodici ostvarena bliska saradnja i koordinacija svih nadležnih institucija koja je ključna u borbi protiv nasilja, ali i mnogih podzakonskih akata koji su omogućili da se žrtve lakše prepoznaju i lakše prolaze kroz ceo proces dokazivanja nasilja kojem su bile izložene.

- Važno je da svi mi, i muškarci i žene, posebno mi žene iz Srpske napredne stranke, ne budemo neme pred nasiljem koje se dešava. Srbija može da računa na nas, posebno na naprednjakinje, da nećemo odustati u ovoj teškoj borbi. Najvažnije je da svi shvatimo da nasilje neće biti dopustivo i da će biti sankcionisano - poručila je Obradovićeva.

Kako je dodala, danas kada se agresivnost ispoljava na svakom koraku i pred svima, Srpska napredna stranka nastaviće još intenzivnije da se bori protiv svih vrsta nasilja.

- Budite sigurni u to da, i dok je poslednjeg naprednjaka u Srbiji, ta borba neće prestati - zaključila je Marija Obradović. Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević zahvalila je na poseti u ime svih korisnica i istakla da je upravo razgovor sa žrtvama ono što je njima i najpotrebnije.

Kako je naglasila, briga, poštovanje i razumevanje koje su pokazale danas žene SNS prema njima, pokazalo im je da su jednake i da imaju sva prava kao i ostale žene koje nisu trpele nasilje, Stanojevićeva je zaključila da se mnogo stvari promenilo na bolje, da je sistem regulisaniji od kada je Srpska napredna stranka na vlasti, kao i da je uverena da će se sa dobrom praksom nastaviti i ubuduće, kaže se u saopštenju beogradskog SNS-a.

#SNS

#žene

'